Regulatorisk

Ascelia Pharma genomför en företrädesemission av units om cirka 105 miljoner kronor för att fullt ut finansiera inlämnande av ansökan om marknadsgodkännande för Orviglance®

2024-07-10
PDF

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, HELT ELLER DELVIS, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE REGISTRERINGS- ELLER ANDRA ÅTGÄRDER.

Ascelia Pharma AB (publ) (”Ascelia Pharma” eller ”Bolaget”) (Nasdaq Stockholm: ACE), meddelar att styrelsen idag har beslutat att genomföra en företrädesemission av units, bestående av stamaktier och teckningsoptioner, om cirka 105 miljoner kronor före emissionskostnader, med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare (”Företrädesemissionen”), villkorad av godkännande vid extra bolagsstämma som planeras att hållas den 14 augusti 2024. Syftet med Företrädesemissionen är huvudsakligen att säkerställa de resurser som krävs för att färdigställa ansökan om marknadsgodkännande (Eng. New Drug Application, ”NDA”), för Orviglance® till den amerikanska läkemedelsmyndigheten Food and Drug Administration (”FDA”) och för att säkerställa partnerskap inför marknadslansering av Orviglance® samt för att återbetala delar av de utestående konvertiblerna från Fenja Capital II A/S (tidigare Formue Nord Fokus A/S, ”Fenja Capital”). I samband med Företrädesemissionen har Bolaget erhållit teckningsförbindelser från vissa styrelseledamöter och ledande befattningshavare, inklusive VD Magnus Corfitzen, uppgående till totalt cirka 2,2 miljoner kronor samt garantiåtaganden uppgående till totalt cirka 67,8 miljoner kronor. Därmed omfattas Företrädesemissionen till 70 miljoner kronor av teckningsförbindelser och garantiåtaganden, motsvarande cirka 67 procent av Företrädsemissionen. Ett antal befintliga aktieägare, som tillsammans representerar cirka 29 procent av det totala antalet röster i Bolaget per den 10 juli 2024, har uttalat sitt stöd för Företrädsemissionen och har ingått röstningsåtaganden eller lämnat en avsikt att rösta för Företrädesemissionen på den extra bolagsstämman. Ascelia Pharma har i samband med Företrädesemissionen omförhandlat de utestående lånen och konvertiblerna som upptogs från Fenja Capital i februari 2024. Företrädesemissionen är villkorad av godkännande av den extra bolagsstämman den 14 augusti 2024. Kallelse till den extra bolagsstämman kommer att offentliggöras genom separat pressmeddelande.

”Denna finansiering säkerställer att vi har en solid finansiell ställning, vilket stärker vår förmåga att erhålla ett attraktivt avtal med partners inför kommersialisering. Den säkerställer också att vi kan slutföra alla aktiviteter för ansökan om marknadsgodkännande under mitten av 2025 med hög kvalitet”, säger Magnus Corfitzen, VD för Ascelia Pharma. ”Vi tror starkt på potentialen för Orviglance® att hjälpa patienter och därför på den kommersiella potentialen för oss och för en partner, såväl som på ett snabbt regulatoriskt godkännande av Orviglance®. Finansieringen säkerställer att alla våra aktieägare kan ta del av de betydande värdeskapande möjligheter som ligger framför oss. Finansieringen förser oss med kapital som tar oss förbi inlämnande av NDA-ansökan”, fortsätter han.
 
Sammanfattning

  • Företrädesemissionen genomförs huvudsakligen för att säkerställa de resurser som krävs för att färdigställa NDA-ansökan för Orviglance® till FDA samt för att säkerställa partnerskap inför marknadslansering av Orviglance®. En del av emissionslikviden kommer även användas för att återbetala delar av de utestående konvertiblerna som Ascelia Pharma emitterade till Fenja Capital i februari 2024, stärka Bolagets rörelsekapitalposition samt finansiera övriga administrativa aktiviteter.
  • Företrädesemissionen omfattar units, innehållande stamaktier och teckningsoptioner serie TO 1, och kommer initialt tillföra Ascelia Pharma cirka 105 miljoner kronor före emissionskostnader. Varje unit består av tre (3) stamaktier och en (1) teckningsoption serie TO 1. En (1) teckningsoption serie TO 1 berättigar till teckning av en (1) ny stamaktie i Bolaget. Teckningsoptionerna avses tas upp till handel på Nasdaq Stockholm.
  • Lösenpriset för teckningsoptionerna serie TO 1 ska motsvara sjuttio (70) procent av den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under perioden från och med den 14 mars 2025 till och med den 28 mars 2025, dock inte lägre än 50 procent eller högre än 200 procent av teckningskursen per aktie i Företrädesemissionen (dvs. 1/3 av teckningskursen per unit), och ska inte i något fall understiga aktiens kvotvärde. För det fall teckningsoptionerna utnyttjas för teckning av nya stamaktier kommer Bolaget att tillföras ytterligare emissionslikvid i april 2025.
  • Slutliga villkor för Företrädesemissionen, inklusive teckningskurs, avses offentliggöras senast den 9 augusti 2024. Teckningskursen per unit i Företrädesemissionen ska motsvara högst 3 x (sextiofem (65) procent av den teoretiska aktiekursen efter avskiljandet av uniträtter (TERP) baserat på den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under perioden från och med den 25 juli 2024 fram till och med den 8 augusti 2024), dock ska teckningskursen per unit inte i något fall vara lägre än aktiens kvotvärde multiplicerat med tre.
  • Ett antal befintliga aktieägare, som tillsammans representerar cirka 29 procent av det totala antalet röster i Bolaget per den 10 juli 2024, har uttalat sitt stöd för Företrädsemissionen och har ingått röstningsåtaganden eller lämnat en avsikt att rösta för Företrädesemissionen på den extra bolagsstämman som planeras att hållas den 14 augusti 2024.
  • Vissa styrelseledamöter och ledande befattningshavare, inklusive VD Magnus Corfitzen har ingått teckningsförbindelser uppgående till totalt cirka 2,2 miljoner kronor, motsvarande cirka 2 procent av Företrädesemissionen. Därutöver har ett antal externa investerare ingått garantiåtaganden uppgående till totalt cirka 67,8 miljoner kronor, motsvarande cirka 65 procent av Företrädesemissionen. Sammanfattningsvis omfattas Företrädesemissionen därmed av teckningsförbindelser och garantiåtaganden uppgående till 70 miljoner kronor, motsvarande cirka 67 procent av Företrädesemissionen.
  • Förutsatt att Företrädesemissionen godkänns av den extra bolagsstämman den 14 augusti 2024 förväntas avstämningsdagen för Företrädesemissionen vara den 16 augusti 2024 och teckningsperioden kommer löpa från och med den 20 augusti 2024 till och med den 3 september 2024.
  • Sista dagen för handel i Bolagets aktier med rätt att erhålla uniträtter i Företrädesemissionen är den 14 augusti 2024 och första dagen för handel i Bolagets aktier utan rätt att erhålla uniträtter i Företrädesemissionen är den 15 augusti 2024.
  • Handel med uniträtter äger rum på Nasdaq Stockholm från och med den 20 augusti 2024 till och med den 29 augusti 2024.
  • I samband med Företrädesemissionen har Ascelia Pharma omförhandlat de utestående lånen och konvertiblerna som upptogs i februari 2024 från Fenja Capital.

 
Bakgrund och motiv
Ascelia Pharma är ett bioteknikbolag fokuserat på behandlingar med särläkemedel inom onkologi. Bolaget utvecklar och kommersialiserar nya läkemedel som tillgodoser ouppfyllda medicinska behov och har en tydlig väg framåt rörande utveckling och kommersialisering. Den ledande produktkandidaten, Orviglance®, har nyligen avslutat en registreringsgrundande fas 3-studie (även kallad SPARKLE-studien) med framgångsrika resultat och är ett MR-kontrastmedel för visualisering av fokala leverskador hos patienter med konstaterade eller misstänkta fokala leverskador och nedsatt njurfunktion. Orviglance® har erhållit särläkemedelsstatus av FDA. Den andra produktkandidaten, Oncoral, är en ny, patenterad tablettformulering av irinotekan, cellgiftsläkemedlet med en väletablerad roll och kraftig antitumoral aktivitet vid behandling av diverse cancertyper, och är redo för fas 2-studier för behandling av magcancer.
 
Den 2 maj 2024 publicerade Ascelia Pharma framgångsrika headline-resultat från SPARKLE-studien som visade att Orviglance® signifikant förbättrar visualiseringen av fokala leverskador och att produktkandidaten därmed uppnådde det primära effektmåttet i den registreringsgrundande fas 3-studien. Mot bakgrund av de positiva resultaten kommer Ascelia Pharma nu att fokusera på att ta Orviglance® genom den regulatoriska ansöknings- och godkännandeprocessen i USA samt säkerställa att partnerskap ingås inför kommersialisering av Orviglance®. Nästa steg innefattar således att lämna in en NDA-ansökan till FDA för att erhålla regulatoriskt godkännande för att marknadsföra Orviglance® på den amerikanska marknaden. Den fullständiga studierapporten som ligger till grund för NDA-ansökan förväntas vara färdigställd under Q4 2024, slutsatser från FDAs s.k. pre-submission meeting förväntas under Q1 2025, och den slutliga ansökan för marknadsgodkännande från FDA förväntas lämnas in under mitten av 2025.
 
Framgent kommer Ascelia Pharma således att fortsätta fokusera på att driva Orviglance® mot ett marknadsgodkännande i USA. Företrädesemissionen genomförs huvudsakligen för att färdigställa NDA-ansökan för Orviglance® till FDA och säkerställa att partnerskap ingås inför marknadslanseringen av Orviglance®. Detta innefattar bland annat att slutföra den fullständiga kliniska studierapporten av fas-3 studien samt den slutgiltiga NDA-ansökan, säkerställa produktutbud och beredskap inför ett partnerskapsavtal och disseminera de positiva fas-3-resultaten bland kliniska expertnätverk och vetenskapliga publikationer. En del av emissionslikviden kommer även gå till att återbetala delar av konvertiblerna som Ascelia Pharma upptog från Fenja Capital tidigare under 2024, stärka Bolagets rörelsekapitalposition samt finansiera övriga administrativa aktiviteter.
 
I april 2025 kan Bolaget komma att erhålla ytterligare emissionslikvid i det fall teckningsoptionerna serie TO 1 som emitteras i samband med Företrädesemissionen utnyttjas för teckning av nya stamaktier. Av den potentiella ytterligare nettolikviden från utnyttjande av teckningsoptionerna avses 50 procent att användas för att finansiera återbetalning av Bolagets utestående lån och konvertibler från Fenja Capital, och 50 procent avses att användas för att finansiera Bolagets operationella kostnader.
 
Villkor för Företrädesemissionen
Styrelsen har idag, villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma den 14 augusti 2024, beslutat om en emission av units bestående av stamaktier och teckningsoptioner serie TO 1, med företrädesrätt för befintliga aktieägare, om cirka 105 miljoner kronor före emissionskostnader och exklusive det ytterligare kapitaltillskott som kan tillkomma vid utnyttjande av de teckningsoptioner som emitteras i Företrädesemissionen. Rätt att teckna units ska med företrädesrätt tillkomma de som på avstämningsdagen den 16 augusti 2024 är registrerade som aktieägare i Bolaget.
 
Slutliga villkor för Företrädesemissionen inklusive teckningskurs, ökning av aktiekapitalet och antal aktier och teckningsoptioner som emitteras, förväntas offentliggöras senast den 9 augusti 2024. Varje unit består av tre (3) stamaktier och en (1) teckningsoption serie TO 1. Teckningsoptionerna utges vederlagsfritt. Teckningskursen per unit i Företrädesemissionen ska motsvara högst 3 x (sextiofem (65) procent av den teoretiska aktiekursen efter avskiljandet av uniträtter (TERP) baserat på den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under perioden från och med den 25 juli 2024 fram till och med den 8 augusti 2024), dock ska teckningskursen per unit inte i något fall vara lägre än aktiens kvotvärde multiplicerat med tre.
 
Teckning av units med eller utan företrädesrätt ska ske under perioden från och med den 20 augusti 2024 till och med den 3 september 2024. Uniträtter som inte utnyttjas under teckningsperioden blir ogiltiga och förlorar sitt värde. Handel med uniträtter kommer ske på Nasdaq Stockholm under perioden från och med den 20 augusti 2024 till och med den 29 augusti 2024 och handel i BTU (betalda tecknade units) under perioden från och med den 20 augusti 2024 till och med den 20 september 2024.
 
En (1) teckningsoption serie TO 1 medför rätt att teckna en (1) ny stamaktie i Bolaget till ett lösenpris motsvarande sjuttio (70) procent av den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under perioden från och med den 14 mars 2025 till och med den 28 mars 2025, dock inte lägre än 50 procent och inte högre än 200 procent av teckningskursen per aktie i Företrädesemissionen (dvs. 1/3 av teckningskursen per unit), och ska inte i något fall understiga aktiens kvotvärde. Teckning av stamaktier med stöd av teckningsoptioner sker under perioden från och med den 1 april 2025 till och med den 15 april 2025.
 
Om inte samtliga units tecknas med stöd av uniträtter ska tilldelning av resterande units inom ramen för Företrädesemissionens högsta belopp ske: i första hand till de som tecknat units med stöd av uniträtter (oavsett om de var aktieägare på avstämningsdagen eller inte) och som anmält intresse för teckning av units utan stöd av uniträtter och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske pro rata i förhållande till det antal uniträtter som var och en av de som anmält intresse att teckna units utan stöd av uniträtter utnyttjat för teckning av units; i andra hand till annan som tecknat units i Företrädesemissionen utan stöd av uniträtter och för det fall tilldelning till dessa inte kan ske fullt ut ska tilldelning ske pro rata i förhållande till det antal units som tecknaren totalt anmält sig för teckning av; och i tredje hand till de som har lämnat emissionsgarantier avseende teckning av units, i proportion till sådana garantiåtaganden. I den mån tilldelning i något led enligt ovan inte kan ske pro rata ska tilldelning ske genom lottning.
 
Teckningsförbindelser och garantiåtaganden
I samband med Företrädesemissionen har Bolaget erhållit teckningsförbindelser från vissa styrelseledamöter och ledande befattningshavare, inklusive VD Magnus Corfitzen, uppgående till cirka 2,2 miljoner kronor, motsvarande cirka 2 procent av Företrädesemissionen. Bolaget har även ingått avtal om garantiåtaganden uppgående till totalt cirka 67,8 miljoner kronor, motsvarande cirka 65 procent av Företrädesemissionen. Företrädesemissionen omfattas följaktligen av teckningsförbindelser och garantiåtaganden uppgående till 70 miljoner kronor, motsvarande cirka 67 procent av Företrädesemissionen.
 
För garantiåtaganden ska en garantiprovision om elva (11) procent av det garanterade beloppet utgå som kontantersättning, motsvarande totalt cirka 7,5 miljoner kronor, eller tretton komma fem (13,5) procent av det garanterade beloppet i form av nyemitterade units i Bolaget, med samma villkor som för units i Företrädsemissionen, dock ska teckningskursen per unit motsvara den volymvägda genomsnittskursen för Bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under teckningsperioden i Företrädsemissionen (dvs. under perioden från och med den 20 augusti 2024 till och med den 3 september 2024) multiplicerat med tre (3), dock inte lägre än teckningskursen i Företrädesemissionen. Ersättning utgår ej för lämnade teckningsförbindelser. Vidare är inte teckningsförbindelserna och garantiåtagandena säkerställda genom bankgaranti, spärrmedel, pantsättning, eller liknande arrangemang.
 
I syfte att möjliggöra emission av units som garantiersättning till de emissionsgaranter som väljer att erhålla garantiersättning i form av nyemitterade units har styrelsen föreslagit att den extra bolagsstämman den 14 augusti 2024 bland annat beslutar om godkännande av Företrädesemissionen, ändring av bolagsordningen, bemyndigande avseende emission av konvertibler till Fenja Capital, samt även bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av sådana units till emissionsgaranter.
 
En teckning av units i Företrädesemissionen (på annat sätt än med stöd av företrädesrätt) som resulterar i att en investerare förvärvar ett aktieinnehav som motsvarar eller överstiger ett tröskelvärde på tio (10) procent eller mer av det totala antalet röster i Bolaget efter genomförandet av Företrädesemissionen, måste innan investeringen inlämnas till Inspektionen för Strategiska Produkter. I den mån eventuella emissionsgaranters fullgörande av sitt garantiåtagande innebär att investeringen ska godkännas av Inspektionen för Strategiska Produkter enligt lagen (2023:560) om granskning av utländska direktinvesteringar, är sådan del av garantiåtagandet villkorad av meddelande om att ansökan om investeringen lämnas utan åtgärd eller att godkännande har erhållits från Inspektionen för Strategiska Produkter.
 
Lån och konvertibler
I februari 2024 ingick Ascelia Pharma ett finansieringsavtal med Fenja Capital enligt vilket Fenja Capital har lämnat lån med ett sammanlagt nominellt belopp om 20 miljoner kronor till Ascelia Pharma och vidare även tecknat konvertibler med ett sammanlagt nominellt belopp om 15 miljoner kronor. För ytterligare detaljer, vänligen se Bolagets pressmeddelande från den 4 februari 2024. I samband med Företrädesemissionen har Ascelia Pharma omförhandlat den utestående finansieringen från Fenja Capital. Ascelia Pharma kommer, i samband med Företrädesemissionen, att använda minst 7,5 miljoner kronor av likviden från Företrädesemissionen för att återbetala det utestående nominella beloppet under konvertiblerna (den ”Obligatoriska Återbetalningen”). Vidare, om bruttolikviden som Bolaget erhåller i Företrädesemissionen överstiger 70 miljoner kronor, kan Bolaget efter eget val besluta att återbetala ytterligare utestående belopp under lånen och konvertiblerna (som i så fall ska göras i samband med den Obligatoriska Återbetalningen). I det fall Bolaget beslutar att återbetala ytterligare belopp i enlighet med ovanstående ska återbetalning först ske mot upplupen ränta och därefter mot det utestående nominella beloppet under lånen och slutligen mot det utestående nominella beloppet under konvertiblerna.
 
Utöver ovanstående har Bolaget och Fenja Capital kommit överens om att eventuellt nominellt belopp som fortfarande är utestående under konvertiblerna efter ovanstående återbetalningar ska konverteras till nya konvertibler. De nya konvertiblerna ska ges ut senast den dag då den Obligatoriska Återbetalningen sker. Fenja Capital ska betala teckningskursen för de nya konvertiblerna genom kvittning mot det nominella beloppet utestående under konvertiblerna efter återbetalningarna i enlighet med ovan. Fenja Capital kommer att ha rätt att begära konvertering av de nya konvertiblerna till stamaktier till en konverteringskurs som motsvarar två gånger teckningskursen per aktie i Företrädesemissionen. Konvertering kan begäras från och med dagen för registrering av de nya konvertiblerna fram till den nya förfallodagen för konvertiblerna.
 
Förfallodagen för de utestående lånen och konvertiblerna har förlängts från den 20 maj 2025 till den 31 december 2025.
 
Utöver de obligatoriska förskottsbetalningarna som ingår i det initiala finansieringsavtalet ska Bolaget vid utnyttjande av teckningsoptionerna TO 1 använda ett belopp motsvarande 50 procent av nettolikviden (efter avdrag för transaktionskostnader) som Bolaget erhåller vid utnyttjande av teckningsoptionerna serie TO 1 för återbetalning av de utestående lånen och de nya konvertiblerna. Enligt det ursprungliga finansieringsavtalet löpte lånen och konvertiblerna med en årlig ränta om STIBOR 3M plus 10,00 procent. Räntan förfaller till betalning i slutet av varje kalenderkvartal. I samband med omstruktureringen av lånevillkoren har Bolaget och Fenja Capital kommit överens om att räntebasen (STIBOR 3M) inte kan vara lägre än tre (3) procent. Vidare, i enlighet med det ursprungliga finansieringsavtalet, i den mån det sammanlagda utestående beloppet under konvertiblerna och lånen vid utgången av ett kalenderkvartal skulle överstiga 15 procent av Bolagets börsvärde, var Bolaget skyldigt att återbetala ett sammanlagt belopp på 2,5 miljoner kronor under konvertiblerna och lånen. I samband med ändringarna har detta belopp höjts till 3,0 miljoner kronor.
 
Som kompensation för omstruktureringen av lånevillkoren kommer Fenja Capital att erhålla en avgift motsvarande åtta (8) procent av det nominella beloppet av lånen och de nya konvertiblerna som är utestående efter återbetalningarna i samband med Företrädesemissionen enligt ovan (dock att avgiften under inga omständigheter understiger 1,2 miljoner kronor).
 
Prospekt
Fullständiga villkor avseende Företrädesemissionen och information om Bolaget och de parter som har lämnat teckningsförbindelser och ingått garantiåtaganden kommer lämnas i det prospekt som förväntas publiceras omkring den 16 augusti 2024 (”Prospektet”).
 
Extra bolagsstämma och stöd från större aktieägare
Styrelsens beslut om Företrädesemissionen är villkorat av godkännande av den extra bolagsstämman den 14 augusti 2024. Beslutet om Företrädesemission är villkorat av att den extra bolagsstämman även beslutar att ändra bolagsordningen i enlighet med styrelsens förslag till den extra bolagsstämman, bemyndigande om emission av konvertibler till Fenja Capital, samt bemyndigande för styrelsen att besluta om emission av units till emissionsgaranterna. Kallelse till den extra bolagsstämman kommer att offentliggöras genom separat pressmeddelande.
 
Ett antal befintliga aktieägare, som tillsammans representerar cirka 29 procent av det totala antalet röster i Bolaget per den 10 juli 2024, har uttalat sitt stöd för Företrädsemissionen och har ingått röstningsåtaganden eller lämnat en avsikt att rösta för Företrädesemissionen på den extra bolagsstämman som planeras att hållas den 14 augusti 2024. Styrelsen bedömer därmed att förutsättningarna för att framgångsrikt genomföra Företrädesemissionen är goda.
 
Preliminär tidsplan för Företrädesemissionen

Offentliggörande av finala villkor för Företrädsemissionen, inklusive teckningskurs 9 augusti 2024
Extra bolagsstämma för godkännande av Företrädesemissionen 14 augusti 2024
Sista dag för handel i aktien, inklusive rätt att erhålla uniträtter 14 augusti 2024
Första dagen för handel i aktien, exklusive rätt att erhålla uniträtter 15 augusti 2024
Avstämningsdag för deltagande i Företrädesemissionen 16 augusti 2024
Prospektet offentliggörs 16 augusti 2024
Handel med uniträtter på Nasdaq Stockholm 20 augusti – 29 augusti 2024
Teckningsperiod 20 augusti – 3 september 2024
Offentliggörande av det slutliga utfallet i Företrädesemissionen 5 september 2024
Handel i betalda tecknade units (”BTU”) 20 augusti – 20 september 2024

 
Rådgivare
ABG Sundal Collier agerar finansiell rådgivare till Bolaget i samband med Företrädesemissionen. Setterwalls Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Bolaget i samband med Företrädesemissionen. Aqurat Fondkommision agerar emissionsinstitut i samband med Företrädesemissionen.

Viktig information
Informationen i detta pressmeddelande varken innehåller eller utgör ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier, teckningsoptioner eller andra värdepapper i Ascelia Pharma. Ingen åtgärd har vidtagits och åtgärder kommer inte att vidtas för att tillåta ett erbjudande till allmänheten i några andra jurisdiktioner än Sverige och Danmark. Inbjudan till berörda personer att teckna units i Ascelia Pharma kommer endast att ske genom Prospektet som kommer att offentliggöras av Bolaget omkring den 16 augusti 2024 på Ascelia Pharmas hemsida, www.ascelia.com. Finansinspektionens kommande godkännande av Prospektet ska inte uppfattas som ett godkännande av Bolagets aktier, teckningsoptioner eller andra värdepapper.
 
Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i Prospektförordningen (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Detta pressmeddelande varken identifierar eller utger sig för att identifiera risker (direkta eller indirekta) som kan vara förbundna med en investering i aktier, teckningsoptioner eller andra värdepapper i Ascelia Pharma. Eventuellt investeringsbeslut bör, för att en investerare fullt ut ska förstå de potentiella riskerna och fördelarna som är förknippade med beslutet att delta i Företrädesemissionen, enbart fattas baserat på informationen i Prospektet. Därmed rekommenderas en investerare att läsa hela Prospektet. Detta pressmeddelande utgör marknadsföring i enlighet med artikel 2 k i Prospektförordningen.
 
Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, direkt eller indirekt, inom eller till USA, Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sydafrika, Sydkorea eller någon annan jurisdiktion där sådan åtgärd skulle vara olaglig, föremål för legala restriktioner eller kräva andra åtgärder än de som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning. Inga aktier, teckningsoptioner eller andra värdepapper i Ascelia Pharma har registrerats, och inga aktier, teckningsoptioner eller andra värdepapper kommer att registreras, enligt den vid var tid gällande United States Securities Act från 1933 (”Securities Act”) eller värdepapperslagstiftningen i någon delstat eller annan jurisdiktion i USA och får inte erbjudas, säljas eller på annat sätt överföras, direkt eller indirekt, i eller till USA, förutom i enlighet med ett tillämpligt undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av, registreringskraven i Securities Act och i enlighet med värdepapperslagstiftningen i relevant delstat eller annan jurisdiktion i USA.
 
Inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (”EES”) lämnas inget erbjudande av aktier, teckningsoptioner eller andra värdepapper (”Värdepapper”) till allmänheten i något annat land än Sverige och Danmark. I andra medlemsländer i den Europeiska Unionen (”EU”) kan ett sådant erbjudande av Värdepapper endast lämnas i enlighet med undantag i Prospektförordningen (EU) 2017/1129. I andra länder i EES som har implementerat Prospektförordningen i nationell lagstiftning kan ett sådant erbjudande av Värdepapper endast lämnas i enlighet med undantag i Prospektförordningen samt i enlighet med varje relevant implementeringsåtgärd. I övriga länder i EES som inte har implementerat Prospektförordningen i nationell lagstiftning kan ett sådant erbjudande av Värdepapper endast lämnas i enlighet med tillämpligt undantag i den nationella lagstiftningen.
 
I Storbritannien distribueras och riktas detta dokument, och annat material avseende värdepapperen som omnämns häri, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta dokument är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, ”qualified investors” (i betydelsen i den brittiska versionen av förordning (EU) 2017/1129 som är en del av brittisk lagstiftning genom European Union (Withdrawal) Act 2018) som är (i) personer som har professionell erfarenhet av affärer som rör investeringar och som faller inom definitionen av ”investment professionals” i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (”Föreskriften”); (ii) ”high net worth entities” etc. som avses i artikel 49(2)(a)-(d) i Föreskriften; eller (iii) sådana andra personer som sådan investering eller investeringsaktivitet lagligen kan riktas till enligt Föreskriften (alla sådana personer benämns gemensamt ”relevanta personer”). En investering eller en investeringsåtgärd som detta meddelande avser är i Storbritannien enbart tillgänglig för relevanta personer och kommer endast att genomföras med relevanta personer. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta dokument och inte heller agera eller förlita sig på det.
 
Detta pressmeddelande kan innehålla viss framåtriktad information som återspeglar Bolagets aktuella syn på framtida händelser samt finansiell och operativ utveckling. Ord som ”avser”, ”kommer”, ”bedömer”, ”förväntar”, ”kan”, ”planerar”, ”anser”, ”uppskattar” och andra uttryck som innebär indikationer eller förutsägelser avseende framtida utveckling eller trender, och som inte är grundade på historiska fakta, utgör framåtriktad information. Framåtriktad information är till sin natur förenad med såväl kända som okända risker och osäkerhetsfaktorer eftersom den är avhängig framtida händelser och omständigheter. Framåtriktad information utgör inte någon garanti avseende framtida resultat eller utveckling och verkligt utfall kan komma att väsentligen skilja sig från vad som uttalas i framåtriktad information.
 
Denna information, de åsikter och de framåtriktade uttalanden som återfinns i detta pressmeddelande gäller enbart vid detta datum och kan ändras utan underrättelse därom. Ascelia Pharma lämnar inga utfästelser om att offentliggöra uppdateringar eller revideringar av framåtriktad information, framtida händelser eller liknande omständigheter annat än vad som följer av tillämplig lagstiftning.
 
Då Ascelia Pharma bedriver skyddsvärd verksamhet enligt lag (2023:560) om granskning av utländska direktinvesteringar kan vissa investeringar i Företrädesemissionen förutsätta prövning av Inspektionen för strategiska produkter. Bolaget kommer senast i samband med offentliggörandet av Prospektet att publicera mer information om detta på Bolagets hemsida, www.ascelia.com.